Omar stelt Broederlijk Delen voor

Deze week kreeg onze school bezoek van Omar Pino Torres, een man van 58 jaar uit Colombia. Op uitnodiging van Broederlijk Delen verblijft hij drie weken in ons land, waaronder een week in Wuustwezel.

Omar is in zijn leven al vijf keer verjaagd van de grond waarop hij leefde: een keer door paramilitairen die ingehuurd worden door multinationals om de gronden van de boeren in te palmen, een andere keer door guerillastrijders van de FARC, een keer door een vulkaanuitbarsting, … Hij heeft vrienden verloren, zijn huis, zijn bezittingen, ...

De hoop ooit terug te keren heeft hij altijd weten behouden. Met de hulp van de Kerk en nationale en internationale organisaties is hij en zijn gemeenschap heel wat jaren later kunnen terugkeren naar zijn land.

Hij is er een ander mens door geworden. Terwijl vroeger winst maken en zoveel mogelijk produceren zijn doel was, willen hij en zijn gemeenschap nu gelukkig zijn met minder. Met respect voor de aarde en zonder het gebruik van chemische sproeistoffen of genetisch gemanipuleerde zaden willen zij hun land terug opbouwen, hun paradijs met zoveel natuurlijke rijkdommen – zoals hij het zelf noemde.

Omar helpt als sociaal leidersfiguur ook andere gemeenschappen in het verwerken van hun vlucht en de terugkeer naar hun land. Broederlijk Delen steunt deze projecten.

Een inspirerende man die ons allemaal wou omhelzen!

Blog categorieën