Poëziewedstrijd op't Stella

Vorig trimester zijn onze leerlingen tijdens de lessen Nederlands in hun pen gekropen en op dichterlijke wijze aan de slag gegaan met het thema ‘Humor op school’. Om hun verborgen talenten te stimuleren, werd er een poëziewedstrijd aan gekoppeld waaraan leerlingen vrijblijvend en anoniem konden deelnemen. En met succes: we kregen meer dan honderd inzendingen van gedichten, wat het lyrische hartje van onze juryleden sneller deed slaan!

Die jury, vier leerkrachten Nederlands uit verschillende graden, boog zich over deze gedichten en selecteerde de winnaars: ‘Non-stop’ van Lola Guldentops (4STWa) en ‘Afval’ van Wannes Jaspers (5BI). Toch willen we ook volgende leerling-dichters eervol vermelden: Wolkje en Ailfinn (eerste graad), Jaan en Sterretje (tweede graad) en Nienke Grol, Jante Donkers en Anne Verrijkt (derde graad). Proficiat met jullie knappe prestatie!

Omdat zulke mooie schrijfsels uitermate geschikt zijn om creatief te verwerken, kregen onze eerstejaars en de leerlingen van 3 en 4 MRP tijdens de lessen plastische opvoeding de kans om hun creativiteit te laten botvieren en hun interpretatie van het gedicht te visualiseren door middel van een kunstwerkje. Hartelijk dank aan al deze leerlingen en aan onze collega’s mevrouw Scheipers en Vanden Bosch om dit in goede banen te leiden!

Wat heeft onze leerlingen dit schrijf- en knutselwerk nu eigenlijk allemaal opgeleverd? Wel, als beloning mochten de drie winnaars een poster van hun eigen gedicht en een boekenbon in ontvangst nemen in het bureau van onze directeur, waar hun creaties vanaf nu de ietwat kale muren zullen opfleuren. Ook de kleurrijke knutselwerkjes prijken op verschillende plaatsen naast de uithangende gedichtenposters verspreid over de school. Ga zelf maar eens op ontdekking!

Aan al wie nu stiekem al spijt heeft dat hij niet heeft meegedaan: geen nood, volgend jaar is er weer een kans!

             

Blog categorieën