Verdrinken in het Verdronken Land van Saeftinghe

Op vrijdag 4 maart zijn alle TSO-klassen van het zesde jaar op uitstap geweest in het kader van de lessen godsdienst, sociale wetenschappen en aardrijkskunde. In de voormiddag bezochten 6 TW, H en BI de jodenbuurt in Antwerpen; 6 STW ging een kijkje nemen in het justitiepaleis. Jammer: Het weer zat tegen. Voor de leerlingen van 6 STW was dat niet erg, aangezien zij heel de voormiddag binnen waren; 6 TW, H en BI hielden het echter niet droog.

Na deze boeiende bezoeken, was het in de namiddag tijd voor een ontspannen wandeling in het Verdronken Land van Saeftinghe. “Wandelen” is nogal netjes uitgedrukt: het was eerder “ploeteren”. Gelukkig kwam het zonnetje piepen (Saeftinghe is sowieso al nat genoeg). Met onze laarzen, onze slechtste jeans en jas aan, baanden we ons een weg door de modder. We hadden handen te kort om ons recht te houden en ons uit de geulen te trekken. Regelmatig ging iemand onderuit. Voor de personen die overeind bleven, zorgden anderen wel dat ze in de modder belandden.

Twee uren hebben we gewandeld, gespeeld, gelachen, mekaar geholpen (of net niet), en … (af en toe) geluisterd naar de uitleg van de gids. Iedereen was het erover eens: het was een leuke, maar vermoeiende ervaring geweest!

 

Blog categorieën